Ingredienser
- 500 g skinn- och benfri laxfilé
- 2 salladslökar
- 1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
- 1 dl vispgrädde
- 1 ägg
- 1 burk krabbkött (170 g)
- 1/2 grovskuren koriander
- 2 msk sweet chilisås
- 2 msk sesamfrön
- 300 g vitkål
- 1 liten fänkål
- 2 msk vit balsamvinäger
2. Lägg laxen i en matberedare tillsammans med vispgrädde, ägg och 1 tsk salt. Mixa hastigt till en jämn smet. Lägg över i en skål.
3. Häll av krabban, krama ut det sista av vätskan. Tillsätt krabbkött, chili, salladslök, koriander och sweet chilisås till den mixade laxen. Blanda allt väl.
4. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna så att de får lite färg.
5. Ansa vitkål och fänkål. Skär dem i så tunna strimlor som möjligt. Blanda i en stor skål med 3 msk olja, balsamvinäger och rostade sesamfrön. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
6. Stek 2–3 msk stora klickar av smeten i olja i en stekpanna. Platta ut och forma till dem under stekningen med en sked. Stek 2–3 minuter på varje sida. Stek i omgångar och torka ur pannan med hushållspapper mellan stekningarna.
7. Servera med vitkålssallad, sweet chilisås, limeklyftor och gärna ris eller nudlar. Garnera ev med gräslök och extra sesamfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar