Leta i den här bloggen

måndag 26 november 2012

Lax- och krabbkakor med thaitouch

Ett gott sätt att tillaga lax!



Ingredienser
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 burk krabbkött (170 g)
  • 1/2 grovskuren koriander
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk sesamfrön
  • 300 g vitkål
  • 1 liten fänkål
  • 2 msk vit balsamvinäger
1. Skär laxen i grova bitar. Skär salladslöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg laxen i en matberedare tillsammans med vispgrädde, ägg och 1 tsk salt. Mixa hastigt till en jämn smet. Lägg över i en skål.
3. Häll av krabban, krama ut det sista av vätskan. Tillsätt krabbkött, chili, salladslök, koriander och sweet chilisås till den mixade laxen. Blanda allt väl.
4. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna så att de får lite färg.
5. Ansa vitkål och fänkål. Skär dem i så tunna strimlor som möjligt. Blanda i en stor skål med 3 msk olja, balsamvinäger och rostade sesamfrön. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
6. Stek 2–3 msk stora klickar av smeten i olja i en stekpanna. Platta ut och forma till dem under stekningen med en sked. Stek 2–3 minuter på varje sida. Stek i omgångar och torka ur pannan med hushållspapper mellan stekningarna.
7. Servera med vitkålssallad, sweet chilisås, limeklyftor och gärna ris eller nudlar. Garnera ev med gräslök och extra sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar