Bästa laxburgaren kommer från kokboken kärlek, timjan och oliver med hembakt bröd och sommarsås.
Hamburgebröd
25 g jäst
1 tsk honung
2 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olivolja
1 dl 4kornskross
2 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
1. Smula ned jästen, klicka över honung o salt o rör ut i vattnet.
2. Häll i övriga ingredienser och rör ihop. låt jäsa 1 h.
3. knåda degen och forma till frallor. Jäs 15 min på plåt.
4. Grädda i ca 15 min i 225 grader
5. Låt svalna på galler
Sommarsås
3 dl gräddfil
1 dl finhackad dill
4 strån gräslök
citronsaft
2 msk söt senap
salt o peppar
1. Rör ihop allt o låt dra innan servering.
Laxburgare
400 g laxfilé
1 ägg
2 sharlottenlök
2 msk ströbröd
salt och peppar
1. Koka laxen ca 8 min. Låt den svalna i vattnet.
2. Mosa laxen med gaffel. Blanda i ägg, hackad lök, ströbröd, salt och peppar. Forma till biffar.
3. Stek biffarna i panna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar