Leta i den här bloggen

tisdag 30 april 2013

bästa laxburgaren

Bästa laxburgaren kommer från kokboken kärlek, timjan och oliver med hembakt bröd och sommarsås.

Hamburgebröd
25 g jäst
1 tsk honung
2 tsk salt
6 dl vatten
2 msk olivolja
1 dl 4kornskross
2 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl

1. Smula ned jästen, klicka över honung o salt o rör ut i vattnet.
2. Häll i övriga ingredienser och rör ihop. låt jäsa 1 h.
3. knåda degen och forma till frallor. Jäs 15 min på plåt.
4. Grädda i ca 15 min i 225 grader
5. Låt svalna på galler

Sommarsås
3 dl gräddfil
1 dl finhackad dill
4 strån gräslök
citronsaft
2 msk söt senap
salt o peppar

1. Rör ihop allt o låt dra innan servering.

Laxburgare
400 g laxfilé
1 ägg
2 sharlottenlök
2 msk ströbröd
salt och peppar

1. Koka laxen ca 8 min. Låt den svalna i vattnet.
2. Mosa laxen med gaffel. Blanda i ägg, hackad lök,  ströbröd, salt och peppar.  Forma till biffar.
3. Stek biffarna i panna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar